"Mersin ili sınırlarında faaliyet gösteren İlaçlama Firmaları - Mersin - İlaçlama Şirketleri "> Mersin İlaçlama, Mersin İlaçlama Şirketleri, Fıratlar İlaçlama: Mersin Yılan İlaçlama

14 Mart 2013 Perşembe

Mersin Yılan İlaçlama



YILAN İLAÇLAMA

Yılan ilaçlama yapmadan önce bu canlıları biraz daha yakından tanımaya çalışalım. Yılan günümüz yaşantısında ve geçmiş dönemlerde insanların çekindiği ve çok tehlikeli sürüngen grubuna dahil olmuştur. Yılan boyları 10 cm den 10 m ye kadar türlerine göre çeşitlilik gösterir.
Yılan omurgalı ve çatal dilli bir sürüngen olup bu uzvuyla besin ihtiyacını ve koku alma duyusunu yerine getirir. Yılanlar yapı gereği sürüngen olduklarından üzerinde bulundukları yerden gelen tüm titreşimlere duyarlıdır. Yılanlar çenelerini toprağa yapıştırdıkların da kilometrelerce uzaktaki sesleri duyabilirler.
Dünya üzerindeki yılanların %99 u zehirlidir. Yılan genellikle yaz mevsimi hayvanıdır ve etçil beslenir. Besinleri genelde zehirle etkisiz hale geldiği için her türlü canlı grubundan seçilir. Yılanlar yumurtlama yöntemi ile çoğalırlar, yumurtlarını toprak altları ve kaya dipleri gibi kendilerine yaşam alanı seçtikleri yerlerde korurlar.
Yılanlar kurbanlarını önce sokarak zehir yöntemiyle etkisiz hale getirir, sonra onları yutarlar ve sindirmeleri uzun bir süre alır. Bu süreçte yılan başka bir besin ihtiyacı hissetmez. Yılanlar beslenme güdüsüyle yaşam sahalarımıza kolayca sızabilirler. Bu sürüngenlerin görüldüğü yerde umumiyetle müdahale gerekir ve profesyonel olmalıdır. Yılan ilaçlama esnasında bireysel mücadele yararın yanında çoğu kez ölümle sonuçlanan zararlar getirir.