"Mersin ili sınırlarında faaliyet gösteren İlaçlama Firmaları - Mersin - İlaçlama Şirketleri "> Mersin İlaçlama, Mersin İlaçlama Şirketleri, Fıratlar İlaçlama: Mersin Kara Sinek İlaçlama

26 Şubat 2013 Salı

Mersin Kara Sinek İlaçlama

KARASİNEK İLAÇLAMA

Karasinekler uçkun gurubuna dahil olan haşereler olup boyları 5 mm ile bir cm arası değişiklik gösteren ve siyah ile koyu mavi renklerde görülebilmektedirler. Karasinek ayrım yapmaksızın çok farklı koşullara sahip alanlarda yaşayabilme özelliğine sahiptir. Karasinekler bizlerin günlük yaşantımızda oldukça sık karşılaştığımız zararlılardır. Bu haşereler yumurtlama yöntemi ile üremektedirler. Bir karasinek ergin hale gelene kadar üç farklı evre de oluşumlarını tamamladıkları için karasinek ilaçlama yöntemleri de farklı etaplardan oluşmaktadır. Bu etaplar sırası ile larva dönemi, pupa dönemi, kanatlı erişkin dönemleridir. Bir karasinek her türlü doğal ya da suni atıkla beslenebilmektedir. Bu zararlıların uçabilme mesafeleri dört km ye kadar erişebilmektedir.


SAĞLIĞIMIZA ZARARLARI


Karasinekler insan sağlığına direkt olarak etki etmese de dolaylı yollar aracılığı ile çok farklı zararlar vermektedirler. Bu zararlıların beslenme şemaları, yaşam alanları çok farklılık gösterdiğinden, taşıdıkları bulaşıcı hastalıklar ve virüslerde farklılık göstermektedir.
Karasinekler mikroplarını evlerimiz de gıdalar başta olmak üzere gelişi güzel bırakırlar. Bir karasinekler yaşam alanımıza her beş dakika da bir dışkı bırakırlar ve mikroplar bu dışkılar aracılığı ile yaşam alanlarımızda hayat bulurlar. Tüm bunları dikkate alacak olur isek karasinek ilaçlama esnasında profesyonel yöntemler uygulanması gerektiğini rahatlıkla anlayabiliriz.
Karasinekler aracılığı ile insanlara dizanteri, kolera, hepatit, verem mikropları bulaşmaktadır. Ayrıca çocuk felci ile bir çok gıda zehirlenmesi vakalarında da karasinek kaynaklı olduğu görülmüştür.